ALGEMENE VOORWAARDEN
Artikel 1 – Definities
In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:
1. Onderneming: Guido Laenen - Eksterstraat 78 - 2440 Geel, BE 0797.812.726 (vrijgesteld van BTW).
2. Klant: iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon met wie de Onderneming een overeenkomst is aangegaan.
3. Diensten: alle zaken die de Klant kan aankopen bij de Onderneming, in het bijzonder advies en begeleiding en opleiding over, en (her)installatie van ICT-gerelateerde producten.
4. Bestelbon: de schriftelijke bevestiging van de bestelling die de Klant plaatst bij de Onderneming.
Artikel 2 – Toepasselijkheid
1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte, bestelling, en koop-verkoop van Diensten tussen de Onderneming en de Klant.
2. De Klant erkent en aanvaardt deze Algemene Voorwaarden. Deze Algemene Voorwaarden hebben steeds voorrang op de algemene voorwaarden van de Klant.
Artikel 3 – Aanbod en prijzen
1. Elke offerte of enig ander aanbod vanwege de Onderneming heeft een beperkte geldigheidsduur van 10 kalenderdagen.
2. De offerte of enig ander aanbod vanwege de Onderneming bevat zodanige informatie, dat het voor de Klant duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn die aan de aanvaarding ervan zijn verbonden.
3. De door de Onderneming medegedeelde prijzen zijn steeds in euro (€) en inclusief BTW.
4. De Klant kan geen aanspraak maken op een korting bij contante betaling.
Artikel 4 – Bestelling
1. De Onderneming maakt van elke bestelling een Bestelbon met een uniek bestelnummer op in tweevoud, waarvan de ene voor de Klant en de andere voor de Onderneming bestemd is.
2. De Klant wordt als de enige verantwoordelijke voor de bestelling en de betaling beschouwd.
Artikel 5 – Levering
1. De Onderneming neemt de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht bij het in ontvangst nemen en uitvoering van de bestellingen.
2. De levering aan de Klant vindt plaats op het ogenblik dat de Diensten ter beschikking worden gesteld aan de Klant op het door hem opgegeven adres dan wel op enige andere plaats voorafgaandelijk overeengekomen door de Onderneming en de Klant.
Artikel 6 – Factuur en betaling
1. De betaling door de Klant aan de Onderneming voor de aankoop van een of meerdere Diensten geschiedt cash of via storting op rekeningnummer BE10 7512 1226 1504.
2. Elke factuur van de Onderneming aan de Klant vermeldt minstens het factuurnummer, de bestelbonnummer en de aankoopprijs incl. BTW van de Diensten.
3. De factuur is binnen de tien kalenderdagen na factuurdatum verschuldigd.
4. In geval van laattijdige betaling door de Klant, wordt het verschuldigd bedrag van rechtswege, en dus zonder de noodzaak van een voorafgaande ingebrekestelling, vanaf de vervaldag van de factuur verhoogd met een forfaitaire schadevergoeding van tien percent van de hoofdsom, met een minimum van vijfentwintig euro.
Artikel 7 – Conformiteit van de Diensten
1. De Onderneming verbindt er zich toe de bestelde Diensten naar best vermogen te leveren.
2. Indien de Diensten om een of andere reden niet in overeenstemming zouden zijn met de bestelling van de Klant, dient de Klant de levering op straffe van verval uiterlijk binnen de tien werkdagen schriftelijk te protesteren, bij gebreke waarvan de Klant wordt geacht de levering onvoorwaardelijk en definitief te hebben aanvaard. De bewijslast van voormeld schriftelijk en tijdig protest ligt uitsluitend bij de Klant.
3. Er is geen sprake van een gebrek aan overeenstemming en/of enig ander gebrek in de zin van dit artikel indien (i) het gebrek het gevolg is van ongelukken, nalatigheid of verkeerd gebruik door de Klant, of (ii) de Klant voorafgaand aan de levering op de hoogte was van dit gebrek of daarvan redelijkerwijze op de hoogte had moeten zijn, en daar niettemin heeft mee ingestemd.
4. De Onderneming is niet gehouden de Klant te vrijwaren voor verborgen gebreken die zij niet kende.
Artikel 8 – Aansprakelijkheid
1. De Onderneming kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan personen, goederen, dieren, diensten, enz., die op directe of indirecte wijze het gevolg zou zijn van de Diensten, behoudens in geval van fraude of bedrog.
2. De Onderneming geeft advies over wat de Klant best aankoopt en over mogelijke leveranciers. De Klant dient de bestelling onder eigen naam en verantwoordelijkheid te plaatsen bij een leverancier naar eigen keuze. De Onderneming draagt geen enkele verantwoordelijkheid als prijzen of leveringen afwijken.
3. De Klant is verantwoordelijk dat zijn materialen en software legale exemplaren zijn en dient hiervan de bewijsstukken te tonen voor start van de Diensten. Bij ontbreken van de bewijsstukken kan de Onderneming weigeren om aan deze materialen en software te werken. De Onderneming zal in dit geval de begonnen werktijd aan de Klant factureren.
4. Voor de (her)installatie van systemen, software en materialen zijn dikwijls licentiecodes, gebruikersaccounts en wachtwoorden nodig. De Klant dient deze aan de Onderneming te bezorgen zodra de Diensten aanvatten. Bij gebrek aan deze informatie kan de Onderneming de werkzaamheden niet uitvoeren. De Onderneming zal in dit geval de begonnen werktijd aan de klant factureren.
5. Indien de Onderneming nieuwe licentiecodes, gebruikersaccounts, wachtwoorden of andere vertrouwelijke informatie voor de Klant moet aanmaken dan worden deze aan de Klant schriftelijk doorgeven samen met het geïnstalleerde/herstelde materiaal. De Onderneming zal alle voornoemde informatie die in haar bezit is direct na levering van de werkzaamheden vernietigen.
6. De Klant is zelf verantwoordelijk om voor aanvang van de Diensten een back-up van zijn gegevens te hebben. Indien deze niet beschikbaar is kan de Onderneming op vraag van de Klant een back-up van de gegevens maken. De Onderneming zal in dit geval een extra forfaitaire vergoeding zoals vermeld op de bestelbon aan de Klant aanrekenen. Na uitvoering van de werkzaamheden wordt deze back-up na 14 dagen door de Onderneming verwijderd.
Artikel 9 – Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank
1. De contractuele relatie tussen de Onderneming en de Klant wordt uitsluitend beheerst door Belgisch recht. Elk geschil valt onder de exclusieve bevoegdheid van de Nederlandstalige Rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Turnhout.